Blog 

Weten wat belangrijk is; de basis van elke goede relatie

Kernwaarden zijn de waarden die de basis vormen waar we ons leven op bouwen. Het zijn de waarden die ten grondslag liggen aan de manier waarop we met elkaar omgaan, ons werk doen en ons spel spelen. Het zijn de praktische waarden die we elke dag gebruiken (of zouden moeten gebruiken) in alles wat we doen.

Familie-dynamiek

Je bent nooit zonder 'familie'. Of je nu aangetrouwde familie hebt, natuurlijke en biologische bloedverwanten, of aangenomen familie - kunstmatig en vriendschappelijk; het maakt niet uit. Sommige mensen worden in mooie gezinnen geboren. Anderen krijgen de kans om dit te vinden of te creëren. Onderdeel uitmaken van een gezin is een onbetaalbare ervaring, waarvoor we niets anders terug geven dan liefde.

Uitdaging en steun; de twee kanten van liefde

Als je van iemand houdt, ben je de liefste en de gemeenste voor hem of haar. Je ondersteunt en daagt uit, je bent aangenaam en onaangenaam, je beurt op en je haalt naar beneden, doet dingen voor de ander en negeert hem/haar. Dat zijn de twee kanten van de liefde. De mythe zegt dat je slechts één kant moet laten zien, maar dat creëert spanning in een relatie en in je leven, omdat het de helft van de waarheid onderdrukt.

Je waarden; dat wat belangrijk voor je is!

Je waarden bepalen je lot. Alles wat je hoogste waarden steunt noem je "goed" en vind je aantrekkelijk; iets dat je waarden uitdaagt noem je "slecht" en wijs je af. Je waarden zijn gebaseerd op de perceptie dat er iets ontbreekt, dat er een 'leegte' is. Maar de Wet van Behoud, een natuurwet, zegt dat er niets ontbreekt, het is gewoon aanwezig in een vorm die je (nog) niet herkend hebt. Je denkt dat je iets mist, daarom zoek je het, en alles waarvan je denkt dat het die zoektocht ondersteunt noem je goed, en alles wat het uitdaagt slecht.

'Ik hou van jou'

De waarheid omtrent 'Ik hou van jou' De vier woorden 'Ik hou van jou' zijn de meest moeilijk woorden om te zeggen voor sommigen van ons, en tegelijkertijd ook de meest gewaardeerde woorden om te horen. Veel mensen delen hun liefde en waardering voor anderen niet uit angst voor afwijzing.

Meer liefde in je leven

Hoe creëer je meer liefde in je leven? Ik neem je mee naar de wondere wereld van kwantum fysica. Tussen positief en negatief geladen deeltjes - in het middelpunt - is er licht. Tussen positief en negatief geladen emoties - in het middelpunt - is er liefde. Dat middelpunt is wat ieder mens al is, maar wat we desondanks zoeken. Ware liefde is ons uiteindelijke doel, of we ons er nu bewust van zijn of niet. We kunnen denken dat we op zoek zijn naar iets anders, iets materieels en vluchtigs, maar zelfs het nastreven van voorbijgaande doelen brengt ons terug naar de waarheid van de liefde. Het doel van alle relaties is het oplossen van de barrières die ons ervan weerhouden de liefde die er is te herkennen.

Onrealistische verwachtingen

Straf je jezelf met onrealistische verwachtingen? De meeste mensen denken dat ze problemen hebben die op één of andere manier opgelost moeten worden om succesvol te kunnen zijn, of geliefd en gewaardeerd te worden om wie ze zijn. Als je één van de miljarden mensen bent die streeft naar 'perfectie', en in de illusie leeft dat je de hele tijd aardig zou moeten zijn en nooit gemeen, de hele tijd opgewekt en nooit terneergeslagen, gedreven en nooit gedemotiveerd, positief en nooit negatief, dan leef je met de druk van je onrealistische verwachtingen die leidt tot onwaardige gevoelens, momenten van woede, frustratie, zelfs angst en periodes van verdriet of depressie.

Waarom gaan mensen vreemd?

Wijsheid van mijn mentor, Dr Demartini: Mij werd onlangs gevraagd of er een verklaring is waarom mannen of vrouwen vreemdgaan. Mijn antwoord was simpel: mensen zijn niet loyaal aan andere personen, ze zijn alleen loyaal aan de vervulling van hun eigen hoogste waarden (wat voor hen het belangrijkst is). Relaties beginnen misschien romantisch, maar ze blijven ook praktisch.

Tien tekenen van relatieproblemen

Ben je benieuwd of je relatie zijn beloop heeft gehad? Heb je het gevoel je pas weer open te kunnen stellen voor je partner als hij of zij zou veranderen? Voel je je bekritiseerd, onbegrepen en niet gewaardeerd? We willen allemaal een liefdevolle relatie maar ondanks de vaak veelbelovende start, zorgen communicatieproblemen, veronderstellingen en projecties van verwachtingen soms dat de oorspronkelijke vonk plaats maakt voor weerstand en emoties.

Stel vrijblijvend je vraag

Quint relatietherapie Veenendaal


Bel:
 06 - 24 28 40 30 
Mail: info@quintrelatietherapie.nl

Of vul onderstaande formulier in:

Naam

Email

Telefoon

Bericht

loading